Bayi Baru Lahir – Mudah Diurus dengan Baby Spa Set

Setuju tak bila saya katakan sebahagian daripada ibu berpantang akan hadapi masalah bayi susah tidur malam dan menangis? Saya selalu mengalaminya sejak anak pertama lahir. Awalnya memang jadi satu kejutan buat first time mother seperti saya ketika itu. Tarik nafas dalam-dalam dan cuba atasinya dengan baik.

Macam-macam cara dicuba. Dukung, peluk, susukan, tukar pakaian, tukar lampin, pasang air cond.. namakan apa sahaja. Hehe. Akhirnya saya mengikut nasihat emak supaya lazimkan urutan pada bayi. Sebab urutan memberi kesan relaks pada anak dan mendekatkan kita secara emosi dan sentuhan fizikal itu memberi impak kepada anak untuk rasa lebih selesa dan selamat.

Alhamdulillah, cara ini berkesan! Cuma pada masa itu masalahnya saya tercari-cari losyen mesra bayi yang selamat. Apatah lagi apabila terbaca banyak kajian yang menunjukkan jenama di pasaran mengandungi bahan berbahaya untuk bayi termasuklah jenama terkenal dalam pasaran. Lalu saya hanya menggunakan minyak buatan kampung ketika itu.

Boleh cuba baca panduan memilih mandian yang selamat untuk bayi di sini.

 

Baby Spa Set dari Tasneem Naturel

set.jpg

Apabila Tasneem Naturel mengumumkan pelancaran produk terbarunya khas untuk bayi (essential kit) sudah pasti saya teruja! Bahannya daripada minyak pati tumbuhan serta mendapat kelulusan dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Insya Allah selamat digunakan.

 

Ia mengandungi 3 langkah yang menudahkan ibu ayah dan anak.

1) Mandian Head to Toe

53652947_10211046368034614_3458464287016615936_n.jpg

Boleh diguna untuk mandian bayi. Hanya picitkan sedikit atau mengikut keperluan ke dalam air mandian bayi. Selamat dijadikan sebagai syampu kepala juga. Baunya harum dan segar. Bayi pun akan rasa selesa.

kandungan htt

Diadun dengan ramuan yang sama seperti balm Calm Time seperti :

htt 1

htt 2

htt 3

htt 4

htt 5

htt 6

 

2) Massage Oil

Massage Oil ini istimewa kerana menggunakan kepekatan asal dan tidak bercampur dengan air. Urutlah bayi anda dengan penuh kasih sayang selepas selesai mandi. Urutan pada bayi bukan sahaja meningkatkan ikatan ibu dan anak tetapi turut merangsang perkembangan positif bayi.

mo.jpg

Tambahan pula kandungan di dalam Massage Oil boleh membantu mengurangkan selsema, batuk dan demam ringan.

kandungan mo

m0 4

mo 1

mo 2

mo 3

 

3) Losyen

lotion.jpg

 

Berfungsi menenangkan dan melembutkan kulit bayi. Bayi pun selesa apabila diurut dengan Lotion yang harum. Antara kandungan dalam Lotion ialah :

kandungan lotion.jpg

l 1

l 2

l 3

l 4

l 5

l 6

l 7

 

Apa kata pengguna Baby Spa Set?

testimoni bss 1

testimoni bss 2

testimoni bss 3

testimoni bss 4

testimoni bss 5

Bagaimana nak dapatkan Baby Spa Set?

Hanya RM99 untuk 1 set. Tetapi ada tawaran menarik bagi anda yang mendaftar sebagai ahli Tasneem! Nikmati diskaun sebanyak RM10 bagi Baby Spa Set berserta free gift dari saya. Ada juga Booklet Teknik Urutan Bayi & Kad penghargaan dalam kotak istimewa ini.

Cepat-cepat hubungi saya untuk dapatkan Baby Spa Set yang istimewa ini 🙂

2 thoughts on “Bayi Baru Lahir – Mudah Diurus dengan Baby Spa Set

Terima kasih kerana memberi maklum balas :)

shares