Family Set Natural Soap dari Tasneem Naturel

Membersihkan, melembapkan dan melembutkan kulit adalah ciri-ciri sabun natural yang diingini oleh semua orang. Mengapa disebut natural? Apabila disebut natural ia bermakna bahannya daripada tumbuhan, sayuran, atau mineral.

Alhamdulillah, alhamdulillah, Tasneem Naturel membawakan sebuah lagi produk berkualiti khas untuk ibu, ayah dan seisi keluarga. Istimewanya kerana ia dibuat eksklusif untuk kegunaan semua.

1 set.jpg

2 sabun untuk ibu

1 sabun untuk ayah

1 sabun untuk anak

 

Jarang kan ada sabun khas untuk kaum bapa. Sekarang tiada alasan lagi untuk ayah pakai sabun ibu lagi 😉 Dalam 1 set sudah tersedia untuk semua!

 

new released.jpg

 

Rambai Bar Soap untuk ibu

rambai bar soap

Cantik sangat desainnya. Lebih tertarik hati apabila mengetahui kandungan dalam Rambai Bar Soap ini. Apa kelebihan Rambai? Rambai Bar Soap ini boleh digunakan sebagai scrub badan ibu. Nak sapu di muka boleh juga.

rambai bar soap ramuan

Sekarang kita lihat kandungan ramuannya pula. Ada air, daun sireh,  Baccaurea Motleyana Extract, kacang Walnut dan gliserin.

rambai 1

Berikut ialah fungsi setiap satunya :

sireh.jpg

Secara peribadi, saya kagum dengan khasiat daun sireh ini kerana petua orang tua-tua dahulu yang mengamalkannya kerana ia dapat menghilangkan bau badan. Malahan ia ada antiseptik yang mampu menyahkan masalah bau badan. Bagi sesiapa yang ada masalah gatal-gatal pada badan pun boleh usaha dengan daun sireh ini. Rebus daun sirih dengan sedikit campuran asam jawa, lalu sebahagian air boleh dibuat minum dan sisanya boleh dioles di permukaan yang gatal. Lakukan dengan kerap insya Allah akan hilang masalah tersebut.

baccaurea.jpg

walnut.jpg

gliserin.jpg

 

7 Flowers Bar Soap untuk ibu

7 flowers

Wah, ada sabun 7 bunga! Biasanya orang terdahulu mandi dengan bunga-bungaan untuk naikkan seri, kan? Ianya make sense kerana khasiat bunga yang Allah jadikan itu ada manfaat setiap satunya. Ia mampu membersihkan, mewangikan dan mencantikkan tubuh.

7 bunga 1

Kandungan setiap bahan dalam 7 Flowers ini :

lily.jpg

Bunga lili – Membantu membuang toksin dan membaikpulih kulit dan melembapkan kulit kering.

white champaca.jpg

White champaca – menghilangkan bau badan, menurunkan suhu demam, mengatasi kolik bayu dan ada fungsi antibakteria.

yellow champaca.jpg

jasmine.jpg

Bunga Jasmine atau dikenali sebagai bunga melati banyak diguna dalam aromaterapi. Ia memberi kesan kepada kecantikan, ada ciri antiseptik, memudarkan kesan parut, melambatkan proses penuaan kulit, mengekalkan kelembapan kulit dan melindungi kulit daripada rosak.

lavender.jpg

Lavender yang awesome! Sudah pasti ia banyak membantu masalah kulit seperti jerawat dan ekzema, menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan halus pada kulit.

ylang.jpg

red roses.jpg

Bunga mawar kaya dengan vitamin C. Sumber bahannya berupaya menyegarkan tubuh badan, memelihara kehalusan kulit, mengecilkan liang pori serta menjadikan tona kulit lebih sekata. Aha, ini pun boleh jadi alasan kuat untuk dapatkan Family Set Natural Soap Tasneem!

 

Charcoal Bar Soap untuk Ayah

charcoal bar soap

Kenapa gunakan arang?

Kerana arang berupaya menarik kotoran di permukaan kulit, menghalang pertumbuhan jerawat, menghilangkan bintik hitam serta membantu pemakai mendapatkan kulit muka sempurna.

charcoap bar soap

charcoal 1.jpg

charcoal.jpg

Berseri dan bersihlah muka Ayah selepas ini!

 

Milk Bar Soap untuk Anak

milk bar soap

milk 1

sunflower oil

sweet orange

Bagaimana nak dapatkan Family Set Natural Soap ini?

See……. hanya RM53 pada hari pelancaran. Untung beli 4 sabun dengan harga RM53 sahaja! Boleh sahaja beli dan hadiahkan buat orang lain. April hingga Mei ada banyak hari istimewa :

  • Hari Ibu
  • Hari Guru
  • Menyambut ramadan
  • Sesuai hadiah menyambut Syawal
  • Juga buat ibu berpantang
  • Sesuai untuk meraih perhatian isteri / suami tersayang

 

Cepat-cepat book dengan bayaran pada saya. Klik link ini.

harga promo satu hari sahaja.jpg

Saya tunggu ya 🙂

Jumpa lagi.

Terima kasih kerana memberi maklum balas :)

shares