Krim untuk ruam bayi

Cuaca panas sekarang ini memang mencabar. Lagi-lagi bagi anak yang kulit sensitif. Mak-mak yang tak sensitif kulit ni pun berpeluh-peluh sampai naik ruam. Bukan sedikit yang naik ruam, hingga berbiji-biji jadinya.

Pernah berlaku semasa bayi saya di dalam pantang. Elok sahaja terkena ruam di celah leher. Badan pun tembam kan, hehe. Tak nampak lehernya. Bayi kan belum pandai gerak-gerakkan kepala. Bila dilihat ya Allah, hampir bernanah. Pernah juga kulit kepalanya penuh dengan ruam. Sampai ada bintik-bintik putih.

Semasa bertemu doktor untuk pemeriksaan bulanan, doktor tegur jangan biarkan. Bimbang menjadi jangkitan kuman pula. Nasihatnya :

1) Pastikan pengudaraan bilik sesuai dan tidak panas. Boleh pasang kipas atau penghawa dingin pada suhu sederhana.

2) Pakaian bayi jenis cotton dan tidak menyerap peluh. Sebab itu ada juga ibu yang beli baju berlubang-lubang tu kan.

3) Pantau bayi dengan memastikan bayi tidak berpeluh.

4) Sapu krim yang disarankan oleh doktor sekiranya berlanjutan.

Anak-anak saya apabila terkena ruam, gigitan nyamuk, semut atau alahan kulit, saya usahakan dengan balm Skeenz terlebih dahulu. Biasanya ia cepat surut dan pulih.

Balm Skeenz dari Tasneem Naturel

skeenz 2.jpg

Balm Skeenz dari Tasneem Naturel diadun dari minyak pati tumbuhan yang berkualiti tinggi. Gabungan 6 hingga 7 minyak pati tumbuhan ini dipastikan berkesan untuk membantu masalah kulit yang dihadapi oleh bayi.

Kandungan dalam balm Skeenz

930b7cce-75c9-4a3e-9ce7-134746058917.jpg

Ada olus oil, beeswax, shea butter, octyldodecanal, vitamin E, argan oil, blackcurrant oil, sunflower seed oil, balloon plant, rosemary.

argan oil.jpg

>> Olus Oil ni bersifat hypoallergenic, melembapkan kulit dan sesuai untuk elakkan kulit kering seperti penghidap eczema.
>> Vitamin E dimaklumi mengekalkan kelembapan kulit dan melegakan radang kulit seperti kemerah-merahan, ekzema, bengkak-bengkak dan gatal-gatal.
>> Blackcurrant oil juga bersifat antioksida. Biasa diguna untuk merawat sakit kulit, psoriasis, ekzema dan memperbaiki sel-sel kulit.
>> Melegakan gatal-gatal dan merawat sakit kulit memang peranan balloon plant.
>> Tak lupa juga Rosemary yang terkenal dengan antiseptik semulajadi. Ia menghalang jangkitan pada kulit, kurangkan keradangan dan melembapkan kulit.
>> Aha.. sunflower seed oil pula mengandungi vitamin A, C, D dan E yang tinggi. Mampu membantu kelembapan kulit dalam jangka masa yang lama. Ia efektif merawat jerawat dan memperbaiki masalah kulit serta mengurangkan keradangan pada kulit.

Balm Skeenz ini sudah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) :

not kkm skeenz.jpg

Berkongsi maklum balas yang diberi oleh ibu-ibu yang telah menggunakan Skeenz :

skeenz

 

testimoni skeenz 2

 

testimoni skeenz 3

 

testimoni skeenz 4

 

testimoni skeenz

Semoga Skeenz menjadi asbab penyembuh bagi anak-anak yang mengalami kulit sensitif. Boleh order di sini untuk dapatkan Skeenz ya. Dengan RM55 sebiji balm dan tunggu posmen hantarkan terus ke rumah anda. Jumpa lagi.

 

 

Terima kasih kerana memberi maklum balas :)

shares