Review : Tempahan roti dan kuih-muih

“Ummi, nanti esok nak bawa bekal ye.”
Pesan si anak. Wah, berbunga terus hati ummi ni. Hehe. Sebab tahu ummi pun bukan pandai masak sangat ๐Ÿ˜† Tapi bila anak minta, alhamdulillah ๐Ÿ˜˜

Ada waktunya, saya beli juga makanan sejuk beku sebab anak penggemar kuih-muih. Bolehlah digoreng untuk sarapan, tak perlu ke kedai untuk beli. Waktu pagi ialah waktu kritikal. Kalut ๐Ÿ˜‚

Suatu hari ternampak status WhatsApp seorang kawan lama. Wah, dia berniaga kuih-muih, kek dan frozen food ๐Ÿ˜ Pakat dengan mak saya untuk beli frozen food beliau.

๐ŸฅŸKaripap kentang
๐ŸฅŸKaripap sardin

Dua jenis ini yang kami cuba dahulu. Masya Allah, rangup, tak tebal dan sedap ๐Ÿ‘ Nenek saya yang kurang gemar dengan karipap pun menyebut karipap ini sedap ๐Ÿ˜‰

Selain karipap, kelas mengaji di masjid kampung pun pernah menempah roti pizza beliau. Alhamdulillah sedap. Suka anak-anak mengaji. Cikgu pun suka tengok mereka gembira datang kelas mengaji.

Maklumlah pagi Sabtuย ramai yang kecundang datang kelas mengaji. Bila ditanya sebab tak datang : bangun lambat ๐Ÿ˜” Malam kamu buat apa? Pasti mereka jawab : main game / tengok tv / main telefon.

Okay, mana tau ada yang berminat nak membeli dan membuat tempahan, boleh hubungi beliau ya. COD kawasan Melaka Tengah beserta caj yang berpatutan. Makan sedap tau, berbaloi beli ๐Ÿ˜

Bolehlah tempah untuk kenduri-kendara, majlis hari lahir, majlis perkahwinan, akikah,kelas tambahan mahupun minum petang. Semua boleh insya Allah. Hubungi nombor di bawah ini ya :

Sharifah Musliza
www.wasap.my/60178784841/NakTempahKuih

 

Tempahan yang diterima

Roti sarang lebah (RM8)

IMG-20191010-WA0017.jpg

Roti manis (RM6)

IMG-20191010-WA0016

Roti sosej (harga antara RM1.00 – RM2.00)

IMG-20191010-WA0015

Roti coklat smiley – boleh request hiasan (RM1)

IMG-20191010-WA0014

Cheesetart bluberry / strawberry 25 pcs @ 1 kotak (RM30)

IMG-20191011-WA0009.jpg

Nutella Coklat 25pcs (RM40)

IMG-20191011-WA0010.jpg

Campur 3 perisa dalam 1 kotak ada 25pcs (RM35)

IMG-20191010-WA0027

Kuih dan kek

IMG-20191010-WA0020

IMG-20191010-WA0026IMG-20191010-WA0025

Makanan sejuk beku (frozen food)

Setiap peket ada 10 keping

Karipap kentang RM4
Karipap Sardin RM5
Karipap ayam RM6
Karipap daging RM7

IMG-20191010-WA0028

Boleh hubungi beliau, Sharifah Muslizaย . Jumpa lagi.

Kredit gambar : Sharifah Musliza

 

Aina Dayana Hilmi,

Suka makan ๐Ÿคญ

 

Leave a Reply